Werkwijze

In het kennismakingsgesprek kijken we samen of speltherapie kan aansluiten bij wat het kind nodig heeft.

Als de keuze op speltherapie is gevallen, dan plannen we een uitgebreider intakegesprek. Daarin maken we samen de hulpvraag helder. Dit intakegesprek kan eventueel in de avonduren thuis plaatsvinden.

Er wordt gestart met drie observatiesessies. Deze vinden plaats in de spelkamer. Hier kijkt de speltherapeut of het kind tot spelen komt en wordt er meer zicht gekregen op de belevingswereld van het kind.

Na deze observatiesessies volgt er een oudergesprek om te bekijken wat het kind nodig heeft en of en hoe een behandeltraject gestart wordt. De hulpvragen en doelen worden vastgesteld en opgeschreven in een behandelplan.

Hierna start de individuele speltherapie waarbij het kind wekelijks gedurende 45 minuten een sessie in de spelkamer volgt. Regelmatig zullen er oudergesprekken plaatsvinden om het therapieproces en de doelen te evalueren. In deze gesprekken zal verder worden aangegeven waar het kind zich in het therapieproces bevindt. Als de klachten verminderen, kan de speltherapie worden afgebouwd. De duur van de therapie is afhankelijk van de hulpvraag.

Maak gerust een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek.